[Graspop deel 2] Nieuwe tattoo blijkt niet Sum 41-proof

20170618_141440-900Na de mislukte haarverfpoging uit deel 1 van deze ‘Ongewone dagen‘-minireeks, hebben BFF Rosalien en ik besloten om op Graspop onze allereerste tatoeage te laten zetten. Hopelijk valt het resultaat deze keer beter mee!

Graspop en tattoos, het gaat hand in hand. We hebben hier de afgelopen dagen al prachtige kunstwerken zien passeren, waaronder zelfs bandtattoos van bijvoorbeeld Alter Bridge. Ik ben ook iemand tegengekomen met een mislukte corna (zo’n metal handgebaar) op haar rug, en dan ben ik uiteraard blij dat ik niet met zoiets rondloop. To ink or not to ink, that is the question. Als tatoeages niet permanent waren, had ik de knoop al jaren geleden doorgehakt. Er bestaan tegenwoordig gelukkig wel flink wat alternatieven waarmee je creatiever kan zijn dan met een doorsnee plaktattoo.

airbrush_by_darkmagik347.jpgZo komen we op Graspop in aanraking met airbrushing. De madammen van TT3M uit Venlo voorzien dit weekend de festivalgangers gratis van een tattoo op maat. Je mag zelf zeggen wat je graag waar wil laten zetten en dan zoeken zij de juiste sjablonen bij elkaar. Vervolgens spuiten ze over die sjablonen zwarte inkt op je lichaam met een inktspuit die iets weg heeft van een gemuteerde balpen. Het doet best deugd met dit weer, want het voelt lekker koud aan. Het is daarnaast een ideaal alternatief voor mensen die bang zijn van naalden maar toch graag eens zouden willen zien hoe ze met een tatoeage staan.

Maria-meesterwerk
Ik vind het boeiend om te zien hoe de airbrushartieste sjabloon na sjabloon gebruikt om met een paar kleine motiefjes een prachtige tatoeage te creëren rondom de figuur van het mariabeeld dat ik uitgekozen heb. Zo maakt ze van een sjabloon met een paar bolletjes een prachtige paternoster. Ik voel haar harder en zachter spuiten om effecten te creëren in de verf, wat het net echt doet lijken. Ik vraag haar nieuwsgierig of ze daar een opleiding voor gevolgd heeft, en hoe lang. “Maar nee joh”, zegt ze, “Gewoon even naar de winkel gaan, een airbrushkit kopen en beginnen oefenen.” Ik kijk haar verbaasd aan. Is het echt zo simpel?

19243370_10211252570764062_3700700272318278728_oUiteindelijk is ze een tiental minuten bezig aan het meesterwerk dat op mijn arm verschijnt. Ik vraag me de hele tijd af of die Maria wel de juiste keuze is, of ik misschien toch niet beter normaal gedaan had en roosjes laten zetten had. Dus van zodra ze zegt dat het af is, hol ik naar de dichtstbijzijnde spiegel. Tot mijn opluchting mag het resultaat er meer dan wezen. Hallelujah, wat een knappe tattoo! Ik vind het ineens jammer dat het maar een tijdelijke is – wat ik niet had verwacht aangezien deze kolos mijn hele bovenarm in beslag neemt. Rosalien is ook onder de indruk: “Nu zie je er precies uit als een latino moordenares.” Mijn stoerheidsgehalte is met andere woorden 100% gestegen.

Tattoo spoorloos verdwenen
Wel jammer is dat we net de warmste dag van de week gekozen hebben om een airbrush tattoo te laten zetten. Normaal gezien gaat dit soort tatoeage een paar dagen mee, tot je je gaat douchen. Maar zonnecrème en veel zweten doen er geen goed aan, en beide vloeien hier vandaag in overvloed. Al na een uur of twee begint de tattoo zwart af te geven op mijn onderarm.

Ondanks dat het kunstwerkje alle optredens goed doorstaat, blijkt aan het einde van de dag dat mijn nieuwe tatoeage toch niet Sum 41-proof is. “Bij die gepasseerde tienerpunkband?”, denk je nu allicht, maar de weide rondom het Jupiler Stage ziet wel degelijk zwart van het volk – letterlijk en figuurlijk. Zowel de band als het publiek is ontzettend energiek. Al snel blijkt dat Sum 41 het crowdsurferrecord van Graspop zal breken, want de crowdsurfers blijven maar langs alle kanten op het podium afkomen.

Ik sta helemaal vooraan het podium als ik ergens halverwege de set uit het niets een harde klap op mijn hoofd krijg. Ik voel mezelf in elkaar zakken. Gelukkig staat naast mij een oplettende attente jongeman, die me net als in een of andere melige film mooi weet op te vangen voordat ik de grond raak en vertrappeld word. Desondanks is het voor mijn tatoeage al te laat. De wrijving met de drummende menigte rondom me heeft er een zootje van gemaakt. En als ik bij de explosieve cocktail In Too Deep, Fat Lip en Still Waiting vlak voor het einde van de set ook nog eens uit het niets door het publiek gekatapulteerd word, is de helft van de tattoo ineens verdwenen. Maria is blijkbaar ten hemele gestegen. Maar het was toch leuk om lekker badass te zijn voor een dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.