Over dit project

Ongewone weken is een blogproject waarmee ik jong en oud wil inspireren om elke week opnieuw ten volle van het leven te genieten, kansen te creëren en te grijpen in de mate van het mogelijke, want het leven neemt soms razendsnel en onverwachts een andere wending. Ik heb het intussen al meer dan vaak genoeg toekomstplannen danig in de war zien sturen. We lezen bijna dagelijks artikels over ziektes zoals kanker, burn-out en andere (maatschappelijke) problemen die zoveel mensen verhinderen om de dag te plukken. Doet dat jou niet beseffen hoeveel geluk je hebt dat alles goed met je gaat, en dat dit dus het moment is om te doen wat je echt graag wil doen?

Inmiddels is het bewezen dat gelukkig zijn ervoor zorgt dat je net minder vaak ziek bent, je productiever bent, je stressniveau daalt en je misschien zelfs langer zal leven. En waar worden we gelukkig van? Door tijd met vrienden en familie door te brengen, door dingen te doen die we echt graag doen en door nieuwe ervaringen op te doen bijvoorbeeld. Helaas is dat net waar mensen vaak geen prioriteit van maken als ze het druk hebben. (Ik pleit schuldig, ja…)

Met dit alles in het achterhoofd nam ik me eind 2016 voor om in 2017 één jaar lang elke week iets te doen dat ik graag eens zou willen doen. 2017 is voorbijgevlogen! Het was zodanig fantastisch dat ik geen 52 maar 72 ‘ongewone weken’ beleefd heb. En ook in 2018 zal ik jullie maandelijks blijven trakteren op knotsgekke verslagen bomvol nieuwe, eerlijke indrukken. Want het leven is te kort om je bucketlist ergens onaangeroerd in een verlaten uithoekje van je computer te laten staan.

Een tweede missie die daar mooi bij aansluit: mijn vrienden, familie en kennissen zo veel mogelijk bij dit project betrekken, zodat we elkaar allemaal wat meer in levende lijve en wat minder via schermpjes zien –zo ontstaan er nieuwe vriendschappen en leren we elkaar allemaal nog beter kennen. Ik roep ook jou op om mee de boodschap achter Ongewone weken te helpen verspreiden, bijvoorbeeld door hetzelfde te doen met jouw vrienden of gewoon door deze blog te delen. Volg Ongewone weken gerust ook op Facebook en Instagram.

Advertenties