Over dit project

Ongewone weken is een blogproject waarmee ik jong en oud wil inspireren om elke week ten volle van het leven te genieten, kansen te creëren en te grijpen. Want het leven neemt soms razendsnel en onverwachts een andere wending. Ik zie het in mijn omgeving vaak genoeg toekomstplannen in de war sturen. We lezen bijna dagelijks artikels over ziektes zoals kanker, COVID-19, burnout en andere (maatschappelijke) problemen die zoveel mensen verhinderen om de dag te plukken. Doet dat jou niet beseffen hoeveel geluk je hebt dat alles goed met je gaat? Dit is dus het moment om te doen wat je echt graag wil doen.

Inmiddels is bewezen dat gelukkige mensen minder vaak ziek zijn, productiever zijn, minder stress ervaren en misschien zelfs langer leven. En wat maakt ons gelukkig? Quality time met vrienden en familie, doen wat we graag doen en nieuwe dingen ontdekken. Helaas is dat net waar mensen vaak geen prioriteit van maken als ze het druk hebben. (Ik pleit schuldig, ja… )

Met dit in het achterhoofd nam ik me eind 2016 voor om in 2017 één jaar lang elke week iets te doen dat ik altijd al heb willen doen. 2017 was zodanig fantastisch dat ik geen 52 maar 72 ‘ongewone weken’ heb beleefd. Sindsdien blijf ik jullie maandelijks inspireren met de leukste verslagen bomvol nieuwe, eerlijke indrukken. Want het leven is te kort om je bucketlist onaangeroerd in een verlaten uithoekje van je computer te laten staan.

Een tweede missie die daar mooi bij aansluit: mijn vrienden, familie en kennissen bij dit project betrekken. Zo zien we elkaar wat meer in levende lijve en minder via schermpjes. Tegelijk leert iedereen elkaar beter kennen en versterken we de sociale cohesie.

Ik moedig ook jou aan om zowel de activiteiten van als boodschap achter Ongewone weken mee uit te dragen. Doe bijvoorbeeld iets gelijkaardigs met jouw vrienden of deel de verslagjes om je omgeving te inspireren. Volg Ongewone weken op Facebook en Instagram.