Over dit project

Ongewone weken is een blogproject waarmee ik jong en oud wil inspireren om elke week opnieuw ten volle van het leven te genieten, kansen te creëren en te grijpen, want het leven neemt soms razendsnel en onverwachts een andere wending. Ik heb het in mijn omgeving al vaak genoeg toekomstplannen in de war zien sturen. We lezen bijna dagelijks artikels over ziektes zoals kanker, burn-out en andere (maatschappelijke) problemen die zoveel mensen verhinderen om de dag te plukken. Doet dat jou niet beseffen hoeveel geluk je hebt dat alles goed met je gaat, en dat dit dus het moment is om te doen wat je echt graag wil doen?

Inmiddels is het bewezen dat gelukkig zijn ervoor zorgt dat je net minder vaak ziek bent, je productiever bent, je stressniveau daalt en je misschien zelfs langer zal leven. En waar worden we gelukkig van? Door tijd met vrienden en familie door te brengen, door dingen te doen die we graag doen en door nieuwe dingen te ontdekken. Helaas is dat net waar mensen vaak geen prioriteit van maken als ze het druk hebben. (Ik pleit schuldig, ja… )

Met dit in het achterhoofd nam ik me eind 2016 voor om in 2017 één jaar lang elke week iets te doen dat ik graag eens zou willen doen. 2017 was zodanig fantastisch dat ik geen 52 maar 72 ‘ongewone weken’ beleefd heb. Sindsdien blijf ik jullie maandelijks inspireren met knotsgekke verslagen bomvol nieuwe, eerlijke indrukken. Want het leven is te kort om je bucketlist onaangeroerd in een verlaten uithoekje van je computer te laten staan.

Een tweede missie die daar mooi bij aansluit: al mijn vrienden, familie en kennissen zo veel mogelijk bij dit project betrekken, zodat we elkaar allemaal wat meer in levende lijve en minder via schermpjes zien – zo leert iedereen elkaar nog beter kennen en ontstaan er nieuwe vriendschappen. Ik roep ook jou op om mee de boodschap achter Ongewone weken te helpen verspreiden, bijvoorbeeld door hetzelfde te doen met jouw vrienden of door de verslagjes te delen om je omgeving te inspireren. Volg Ongewone weken gerust ook op Facebook en Instagram.

Advertenties