[Graspop deel 1] No blue hair, do care!

Image7Nu Graspop voor de deur staat, is het tijd voor een nieuwe ‘Ongewone dagen’-minireeks. Elke dag ga ik iets ongewoons uitsteken op de heilige metalweide in Dessel. To do nummer 1: mijn haar blauw verven. Ik wil al sinds ik een tienermeisje was dolgraag blauw haar, om ook eens zot te doen. Blue hair don’t care.

20170612_211502-900Sommige mensen hebben de ene week grijs-met-munt-haar, de andere week paars met blauw en een vleugje roze. Heerlijk, die rebellen. Ik daarentegen heb altijd dezelfde bruine lokken (virgin hair in het vakjargon), waar ik onderhand toch wel aan gehecht ben. Mijn haar bleken en permanent kleuren zit er dus niet in, en bijgevolg wordt het wel heel moeilijk om eens een ander kleurtje uit te testen. Maarrr nu is er Colorista, een reeks haarverfproducten van L’Oréal met de felste hipste kleurtjes waarmee je je lokken zowel voor een dag, voor twee weken als permanent kan verven. Ideaal dus voor een avondje stappen, of voor een zomerfestival zoals Graspop.

Haar verven voor dummies
Ik besluit om voor Colorista Turquoise te gaan, de semipermanente blauwe verf die speciaal ontwikkeld is voor donker haar. Er zijn ook andere leuke blauwtinten, maar op de bijbehorende kleurenwijzer staat dat die niet geschikt zijn voor donker haar. Ook wordt aangeraden om een bleekmiddel te gebruiken voor een ombré, balayage of een bleach effect, maar dat doe ik dus niet.

Van zodra ik YouTube tutorials opzoek – ik kan wel een ‘haar verven voor dummies’ gebruiken – besef ik dat ik die beter had bekeken voordat ik naar de winkel ging. Ik check filmpjes van vloggers met donker haar die het eens getest hebben en ontdek dat ik allicht een kat in een zak gekocht heb. In het beste geval hebben hun haarlengtes een ietwat blauwachtige of soms wel volledig groene schijn. Slik.

Nog een opsteker: als je handdoeken nog nieuw zijn en je die zo wil houden, kan je ook een donkere oude T-shirt dragen tijdens het verven. Ik was en droog mijn haar, trek mijn versleten shirt en handschoenen aan en ga aan de slag. Gelukkig is het allemaal vrij eenvoudig. Ik hoef alleen maar de kleurpasta uit de tube te knijpen en in mijn haar aan te brengen, op minimum twee vingers afstand van mijn hoofd. Ik begin met een paar lokken in te wrijven en na die vlogs bekeken te hebben breng ik op al mijn punten en lengtes een dikke laag van het product aan. In plaats van het 20 à 30 minuten te laten inwerken, is het er bij mij meer dan 45 minuten in gebleven.

Smurfin lookalike
Ondanks dat het in de handleiding allemaal poepsimpel lijkt, vind ik het toch best moeilijk. Ik worstel ermee om het product in m’n eentje aan de achterkant van mijn hoofd aan te brengen en ik kan bij gebrek aan tweede spiegel niet zien of het allemaal wel gelijk verdeeld is. Terwijl ik aan het uitzoeken ben hoe ik dat verf aanbrengen en verdelen nu best aanpak, kleur ik niet alleen mijn haar, maar ook mijn gezicht en armen. Ik begin steeds meer op Smurfin te lijken, aiai! Adrenaline giert door mijn lijf. Hoe ga ik er binnen een half uur in godsnaam uitzien? En ga ik al die vlekken er nog wel uit krijgen?!

L'Oréal Colorista Turquoise hairAls ik even later het goedje uit mijn haar was, ziet het water knalgroen. Ik hou mijn hart al vast. Goed uitspoelen en dan mijn haar drogen is blijkbaar genoeg om de nieuwe kleur tevoorschijn te laten komen. Ik zet de haardroger op de hoogste en heetste stand en blijf aandachtig in de spiegel staren om toch zo snel mogelijk de eerste gedroogde lokken te kunnen zien. En jawel, na een tiental zenuwslopende minuten zie ik een blauwachtige gloed verschijnen tussen mijn natte bijna pikzwarte haren. Eens mijn volledige haardos droog is, merk ik dat mijn haarkleur wat donkerder geworden is en dat ik inderdaad een blauwe schijn zie. Afhankelijk van de lichtinval verandert de kleur, van blauwtinten tot zelfs groen. Maar in geen geval is het die mooie helderblauwe kleur van het model op de verpakking.

20170612_223658-900kl.jpgBlauwe gootsteen
Of beter gezegd: mijn gootsteen ziet er momenteel blauwer uit dan mijn lokken, want uiteraard ben ik als groentje vergeten om die te beschermen. Maar goed dat ik – mezelf voorbereidend op het ergste – er ineens ook de Colorista Fader shampoo bij gekocht heb. Oorspronkelijk is die bedoeld om de verfkleur sterker te laten vervagen zodat je sneller je originele haarkleur terug hebt, maar na een paar keer testen blijkt dat het ook werkt op de gootsteen. Mooi meegenomen!

Wie zijn gootsteen turquoise wil verven in Pollock-stijl kan ik het dus zeker aanbevelen. En ik vermoed dat het er bij blondines ook stukken beter uit zal zien, maar de brunettes onder ons zijn bij dezen gewaarschuwd… al heb ik desondanks geen spijt van mijn nieuwe kleurtje, want het is wel lekker metal. Graspop, here I come!

Tot slot heb ik geprobeerd om het nogal vrij moeilijk te fotograferen blauw/groene eindresultaat te showen in die typische beauty vlogger style, al lekker pronkend met mijn Colorista-pimped lokken:

En wat kost dat? 8,99 euro voor een tube L’Oréal Colorista Turquoise en 8,99 euro voor een fles Colorista Fader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.