[Deel 1] Het podium delen met Green Day, hoe voelt dat? Kell vertelt!

Green-Day-fan-op-podium

Trouwe fans van Green Day weten al dat frontman Billie Joe Armstrong telkens iemand uit het publiek plukt om even te jammen. Tijdens de recente passage van de Amerikaanse punkband was Kell degene waarop zowat het hele Sportpaleis plots jaloers werd. We blikken terug op een van de meest ongewone avonden van haar leven.

Vlak na het concert ziet Bo Kell in de menigte wandelen met haar nagelnieuwe gitaar. “Kijk, dat is het meisje dat op het podium mee mocht spelen”, zegt ze al wijzend. “Zot dat ze niet alleen die gitaar, maar ook een koffer cadeau heeft gekregen.”

Zodra Kell buiten is, blijft ze even staan om te bekomen. “Je heb dit zo hard verdiend”, hoor ik haar vriendin zeggen. Het doet me denken aan mijn band met mijn bestie die naast me wandelt. Allebei hebben Kell en haar vriendin tranen in de ogen. Ze zijn duidelijk nog niet bekomen van de shock.

Rampdag goedgemaakt

“Ah, was jij de gelukkige vanavond?”, spreek ik haar aan. “Ja, echt zot… ik had vandaag een complete baaldag. En ineens is alles goedgemaakt”, stamelt ze.

Het verhaal van Kell begint al veel vroeger dan ik dacht. Maar liefst 8 uur voordat het optreden begon, stonden zij en haar vriendin al aan te schuiven bij de ingang van het Sportpaleis. Ze waren bij de allereersten. “Urenlang hebben we daar zitten wachten tot de deuren opengingen… en toen dat eindelijk gebeurde, stak een grote groep ons gewoon voor.”

En daar bleef het niet bij. “In de wachtrij zijn een aantal mensen heel agressief geworden. Er zijn verschillende relletjes uitgebroken. De security is meermaals moeten tussenkomen. Op een gegeven moment heeft iemand keihard in mijn rug gestampt. Ik heb een handicap aan mijn rug, dus dat kwam extra hard aan. Ik heb een hele tijd bij de security zitten afzien van de pijn. Fantastische mensen trouwens, die bewakers. Ik zat bij hen toen Billie Joe me ineens uitkoos… Plots was de pijn gewoon verdwenen!”

Gitaarduel met Billie Joe

Dat ze zo’n kutavond had beleefd, was er nochtans niet aan te zien. Kell leek in topvorm. Zowel Bo als ik waren onder de indruk van haar performance tijdens de Operation Ivy cover Knowledge. Als een echte pro duelleerde ze nek aan nek met Billie Joe. Nadien sprong Kell vakkundig van een trapje terwijl ze een groots gebaar maakte met haar gitaar. Tré Cool keek goedkeurend toe van achter zijn drumstel.

Ik kan me niet voorstellen hoe het moet voelen om als onervaren gitariste plots naast wereldberoemde muzikanten te spelen voor een uitverkocht Sportpaleis. 20 000 toeschouwers staren je aan en camera’s zijn op je gericht terwijl je (angst)zweet uitbreekt onder die felle spots. Wat een ervaring!

Droom komt uit

“Het was absurd. Enorm indrukwekkend”, vertelt Kell. “Al ben ik zeker niet onervaren wat podia betreft. Ik heb al met mijn eigen band opgetreden in de Lotto Arena. Ik speel al jarenlang gitaar. Billie Joe was degene die me destijds inspireerde om ermee te beginnen. Daarom is het voor mij zo’n immens grote eer om daar uitgerekend met hem te mogen staan. Hij is echt mijn idool. Dit is zo’n groot moment… ik vergeet het nooit meer!”

Het verhaal van Kell herinnert me er weer aan dat het leven soms van het ene moment op het andere een totaal andere wending kan nemen. Ik vind het prachtig dat Billie Joe allicht onbewust iemand uitkoos die op dat moment zijn knuffels én die gitaar meer dan goed kon gebruiken.

Bekijk de beelden van Kells intermezzo:

Foto: bmsvanboom/Twitter

In dit tweede deel lees je mijn Hella Mega Tour review. Welke band was de beste? Ontdek het nu!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.