[Barcelona] Parasailen: schommel met spectaculair panorama

Barcelona-parasailen-jetscoot-1Wil je een mooi zicht op de kust van Barcelona en de stad die tussen de bergen ligt? Laat die traditionele kabelbaan en het kasteel van Montjuïc dan links liggen. Kies voor een onvergetelijke parasailtocht met JetScoot. Aan dit panorama en deze ervaring kan immers niets tippen.

Wie in Barcelona op het strand ligt, ziet de speedboot en Superman-parachute van JetScoot al in de verte zigzaggen. Toch fiets je drie kwartier voordat je er bent. Gelukkig geniet ik elke minuut met volle teugen van mijn tochtje langs de stranden. Bij aankomst wachten kapitein Gusto en instructeur/partyanimal Danny me al op. “Trek je kleding maar uit en doe je reddingsvest aan, want je gaat nat worden”, zegt Danny plagerig. Hij reikt me de hand om me aan boord te helpen.

Barcelona-parasailen-jetscoot-3Terwijl de warme zeebries in mijn lokken speelt, cruise ik even later met een eindeloos ver zicht op de zee. Ondanks dat ik er helemaal zen van word, is parasailen best spannend als je het nog nooit hebt gedaan. Dat beamen ook de andere jonge avonturiers rondom me. Gelukkig zorgt Danny’s partymuziek voor een relaxte beachsfeer aan boord. Hij doet de speakers daveren. Terwijl een uur lang om de 15 minuten iemand de lucht in gaat, danst Danny danst alsof er niemand op zit te kijken. Hij klimt op de varende speedboot zoals Compact Disk Dummy Lennert Coorevits op een podium. Entertainend is het wel.

Barcelona-parasailen-jetscoot-2

Barcelona-parasailen-jetscoot-5Speelplein op zee

Zodra ik het harnas krijg aangegespt, voel ik de spanning extra stijgen. Danny kalmeert me echter meteen. “Dit is een hele rustige ervaring hoor. Als je bang bent, mag je mij altijd vastpakken”, knipoogt hij. Ik grinnik. “Niet nodig”, antwoord ik stoer. “Ik ben al vanop 5 kilometer uit een vliegtuig gesprongen. 150 meter boven het water zweven zal ook wel lukken.” Verrast kijkt hij op, waarna hij in stilte afdruipt.

Even later zit ik klaar als de parachute me langzaamaan van de speedboot tilt. Even is het onwennig, maar het gaat werkelijk als vanzelf. Al wat ik moet doen is genieten van de rit. En dat lukt aardig, want het voelt alsof ik op een schommel met arendsperspectief zit. Vrolijk wiebel ik mee. Tegelijk schommel ik hier in vrijwel complete stilte. Heerlijk! Dat het op zo’n drukke toeristische bestemming zo muisstil kan zijn, verbaast me. Het enige dat ik even hoor als de wind meezit, is uiteraard Danny’s muziek. 

Barcelona-parasailen-jetscoot-panorama

Barcelona-parasailen-jetscoot-6Motor stil

Mijn 15 minuten lijken er eerder 5. Voordat hij me terug op de boot laat landen, maakt Gusto het nog even spannend. Dat kwajongensglimlachje op zijn gerimpelde gezicht verraadde eerder al dat toeristen ambeteren allicht zijn favoriete tijdverdrijf is. Stilaan zie ik de boot steeds groter worden, maar dan stopt Gusto plots.

Mijn parachute en ik zakken het water tegemoet. Net als ik een verfrissende duik neem, vertrekt hij. De parachute vist me uit het water, waarop hij de boot weer stillegt. Herhaaldelijk laat hij me zo een beetje richting boot zwemmen. Ik geniet ervan met volle teugen. Het water is heerlijk warm. Ik moet toegeven: zo zwom ik nog nooit. Even later stap ik haast moonwalkend weer het dek op. 

Barcelona-parasailen-jetscoot-panorama-2

Barcelona-parasailen-jetscoot-4Met een grote glimlach en dikke zeiknatte knuffel neem ik afscheid van Danny, Gusto en de twee jonge Franse toeristes die ik aan boord heb leren kennen. Die laatste waren trouwens zo lief om mijn tochtje te filmen, waarvoor dank! Het herinnert me er des te meer aan dat de sfeer en de mensen waarmee je deze ervaring deelt, net zo belangrijk zijn als het zicht daarboven. 

Waar? JetScoot, Port Fórum, Barcelona.
Bereikbaarheid? Drie kwartier fietsen vanaf La Rambla. Voor amper 10 euro huur je een fiets bij Rivera Bike Rental.
Wanneer? Alle dagen van 10 tot 18 uur. Vooraf reserveren verplicht.
Prijs? Vanaf 62 euro per persoon. Bekijk hier de tarieven.
Meer info? barcelonaparasailing.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.