Nu de dagen donkerder en de (corona)stemmingen somberder worden, snakken we naar een beetje meer fun. Trampolinespringen is bijvoorbeeld plezier gegarandeerd. Samen met ex-studiegenootje Jessica en haar vriendin Jessie leven we ons uit bij het Mechelse trampolinewalhalla Arenal. Maar zijn we daar niet te oud voor?
Zodra we de trampolinehal binnenwandelen, wordt waar ik voor vreesde meteen werkelijkheid. Een schijnbaar onophoudelijke stroom van jengelende, gillende kinderen loopt langs ons heen. Meteen palmen ze al de trampolines in. Shit. Hun ouders – schijnbaar leeftijdsgenoten – kijken toe vanaf de tafeltjes. Even voel ik me verkeerd verbonden.
Charlie’s Angels achterna
Gelukkig worden we geen enkel moment scheef bekeken. En zijn we met drie om elkaar aan te moedigen. “Wij trekken ons er niets van aan dat we de enige volwassenen op de trampolines zijn. Je bent maar zo oud als je je voelt”, klinkt het bij mijn partners in crime.
Als Charlie’s Angels storten we ons gezamenlijk op het avontuur – soms letterlijk ‘head first’. We amuseren ons zeker even hard als de kleintjes. Jessica stuitert van trampoline naar trampoline en vliegt indrukwekkend over (of tegen) de hindernissen ertussen. Jessie en ik veren op en neer op het ritme van de muziek. “Dit lijkt wel discoschaatsen!”, gil ik uit van plezier.
Therapeutisch effect
Hier kan je echt alles geven. Soms voel je kriebels in je buik terwijl je verrassend hoog vliegt. Ik lijk wel vrij als een vogel. Zorgen glijden meteen van mijn imaginaire vleugels. Het verbaast me dat ik nu instant vrolijk word, want vooraf had ik er geen zin in. Enkele dagen geleden zat ik immers nog op de begrafenis van mijn bomma. Dit blijkt dus een fantastische manier om je ergens over te … springen!
Fysiek is het een stevige workout voor je hele lichaam. Dat merk ik daags nadien des te meer. Ondanks dat het risico op blessures zodanig reël is dat we speciale veiligheidskousen moeten dragen om verzekerd te zijn, valt het mee. Al klagen we in tegenstelling tot de kinderen voortdurend dat alles kraakt. Mentaal voelen we ons jong, fysiek een bende bomma’s.
Dat gekraak blijkt zijn nut te hebben. Na een uurtje voelt mijn vastzittende nek plots verrassend los. “Ik zou wat vaker trampoline moeten springen in plaats van naar de kinesiste te gaan”, bedenk ik me. Jessie merkt hetzelfde met haar knie.
Supertrampoline
Naast trampolinespringen kan je hier trouwens trefbal, volleybal, basketbal of aeroball spelen op aparte daarvoor uitgeruste trampolines. Mijn favoriet is zonder twijfel de High Performance Trampoline (foto rechts). Al bij de eerste sprong vlieg ik zodanig hoog dat ik het uitgil. Vanaf deze trampoline spring je op de meterhoge muur ernaast en terug. Nooit gedacht dat ik hier een adrenalinekick zou krijgen. Tot slot is er een survivalparcours, behendigheidsspelletjes en voor de blobjumpers onder ons een gigantisch luchtkussen om op te landen.
Voor wie het niet ziet zitten om dat alles te delen met een bende krijsende koters, zijn er evenementen voor volwassenen. Zo organiseert Arenal op 10 december een Chicas Jump Night. Vanaf 2022 zijn er opnieuw Adults Only Jumps.
Dat het onder volwassenen reuzeleuk kan zijn, merken we trouwens niet alleen bij onszelf. Terwijl we even op adem komen met een drankje, spot Jessica plots een groepje mannen waarvan het motto schijnbaar ‘Let the beast go’ is. Op je kinderlijk amuseren staat duidelijk geslacht noch leeftijd. Wat is het heerlijk om ook anderen er zo voor te zien gaan. Mijn innerlijke ouder knikt goedkeurend.
Foto’s: Arenal Mechelen
Waar? Bij Arenal in Mechelen, Grimbergen, Waregem of Brugge.
Wanneer? Woensdag (13-18 uur), vrijdag (16-20 uur) en in het weekend (12-18 uur). Tickets zijn op voorhand hier te reserveren.
Prijs? 10 euro voor 1 uur, 15 euro voor 2 uur. Veiligheidskousen zijn verplicht aan te kopen voor 2 euro.
Tickets & info? Mechelen.arenal.be
[Update 6/12: Ondanks verstrengde coronamaatregelen blijft het trampolinepark van Arenal voorlopig open.]