WOW! Feërieke kasteeltuin Versailles komt ’s avonds pas écht tot leven

Kasteel-Versailles-Night-Fountains-Show-tuin-parterre-Latona-fontein-2Nadat de gouden kasteelpoorten ’s avonds sluiten, kan je in de tuinen van Versailles een feërieke lichtshow bewonderen. De Night Fountains Show hult de vele fonteinen en tuinkamers in een magische sfeer. Het eindigt met een vuurwerkshow die zodanig bombastisch is dat de Zonnekoning goedkeurend zou knikken. Precies Tomorrowland, maar dan eeuwen geleden. Yesterdayland dus.

Zowel Bo als ik kunnen amper vatten hoe prachtig het hier is. Het kasteel en de paleistuin zijn bij het betreden volledig ondergedompeld in de gouden gloed van de ondergaande zon. Het lijkt wel alsof de zon de koning komt groeten. “Dit is een spektakel op zich”, vind ik. Maar op dat moment hadden we de tuinkamers nog niet gezien…

Kasteel-Versailles-Night-Fountains-Show-zonsondergang

Jeuj, zeepbellen!

Mijn mond valt wagenwijd open zodra we binnenwandelen in de openluchtbalzaal oftewel Bosquet de la salle de bal. De werkelijkheid valt niet te vatten in een beeld. Met de minuut wordt het donkerder. En hoe donkerder het wordt, hoe feller lichten in de vrolijkste kleurtjes de fonteinen overheersen. Ooit stonden hier dansers en danseressen tussen de waterpartijen om de feestjes van Lodewijk en co op te vrolijken. Vandaag is een lichtshow met klassieke muziek voldoende. Kinderen spelen dolenthousiast in de dikke laag rook die rondom hun benen kringelt.

Ons innerlijk kind komt naar boven zodra de zeepbellenmachine ons onderdompelt in een bellenbad. Jeuj! Misschien komt het door de aanwezigheid van al die kinderen, of is het de kinderlijke verwondering waarmee ik rondkijk, maar ik krijg steeds meer het gevoel dat ik een sprookjeswereld binnen ben gestapt.

Kasteel-Versailles-Night Fountains Show-zuilengalerij

Oldskool Disney

Het voelt alsof we rondwandelen op de sets van enkele klassieke Disney-films. Het zou me bijvoorbeeld niet verbazen als plots de zeemeerminnen uit Peter Pan zich tegen de gespierde hoornblazer van de Apollo-fontein vleien. En de danseressen van Hercules passen perfect in de Ionische zuilengalerij van de Bosquet de la Colonnade. Ik zou zo nog even door kunnen gaan… maar ga de beelden voor zich laten spreken. Geniet ervan! I know I did. 😉

Bekijk de volledige fotoreeks hieronder. Klik op de foto’s om ze op volledige grootte te bekijken.

Waar? Versailles nabij Parijs, Frankrijk
Wanneer? Elke zaterdag vanaf 15 juni t.e.m. 21 september 2021. Het start om 20.30 uur.
Prijs? 28 euro voor een standaardticket.
Tickets & info? en.chateauversailles-spectacles.fr

Zin in meer Frankrijk? Ontdek al mijn Franse avonturen!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.