Beleef de Sahara vanuit een hangmat

Bo schommelt in een hangmat in de Lommelse SaharaHagelwitte stranden … knalblauw water … In deze exotische temperaturen lijkt de Lommelse Sahara een vakantieparadijs. Bo, Bjorn en ik leenden enkele hangmatten uit en gingen een namiddagje luieren tussen de bomen, net als echte ‘hang’jongeren.

Bij sportcentrum De Soeverein krijgen we elk een rugzak waarin een hangmat zit verpakt, samen met een minihandleiding die uitlegt hoe je ze op moet hangen. Van zodra Bjorn, Bo en ik de Sahara ingewandeld zijn, gaan we op zoek naar drie geschikte bomen. Belangrijk is dat de takken dik genoeg en gezond zijn – vooral dat laatste kan met deze droogte een uitdaging zijn. De bomen, waartussen we in een driehoekje zullen hangen, moeten ook een viertal meter uit elkaar staan.

Bo en Bjorn met de handleiding bij een hangmat in de Sahara in LommelSchuddende takken

Tot onze verbazing hoeven we niet lang te zoeken, want de boom die in de handleiding als voorbeeld werd genomen, staat al meteen recht voor ons. Hier hebben we van hogerop een perfect uitzicht op het blauwe meer. Bjorn en Bo ontpoppen zich tot hangmatexperts: “Je moet het blauwe touw rond de boom leggen, door de lus aan het uiteinde steken en dan aantrekken.” Vervolgens haken we het touw en de hangmat met een musketon aan elkaar. Zo snel bevestig je dus een hangmat tussen de bomen.

Bo en Bjorn bevestigen een hangmat door een touw en musketon aan elkaar te haken in de Sahara in Lommel Limburg

Bjorn schommelt een hangmat van Bosland in de Sahara Lommel LimburgEn dan nu het spannendste moment: testen of de takken ons gewicht aankunnen. De bomen wiebelen, maar het lijkt stevig genoeg. Het touw van mijn hangmat is dat minder, want ineens val ik naar beneden. Vlak boven de grond valt mijn poep in de hangmat en veer ik wat omhoog. Oef! Een van de knopen in het touw is eruit geschoten, dus alles is gelukkig nog heel. Terwijl ik nog even de kat uit de boom kijk, schommelen Bo en Bjorn er al vrolijk op los. De takken schudden alsof er everzwijnen in zitten.

 

Fata morgana

Maar laat je daardoor niet afschrikken, want een namiddagje ‘hangen’ is exact zo relaxed als het lijkt. We babbelen, lachen, schommelen, picknicken en gaan tussendoor even pootjebaden aan het strand. Bo en ik zijn de zenheid zelve en dommelen om de beurt in. Tussen de takken door valt nu en dan een straaltje zonlicht op mijn gezicht. Het geeft me een warme gloed.

Bo droomt onder de bomen in een hangmat van Bosland in Sahara LommelVoor we het goed en wel beseffen, zijn de uren gevlogen en hadden we eigenlijk al weg moeten zijn. Nog half dromend slenteren we op de terugweg in wat een fata morgana had kunnen zijn. Alle drie zijn we zodanig enthousiast dat we spontaan de hangmatten van La Siesta beginnen te googelen. Wees maar zeker dat we dit opnieuw zullen doen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tip: Vertrek op tijd, want naar verluidt is het aantal hangmatten bij de Soeverein beperkt en de uren vliegen sowieso voorbij.

Waar? Sahara, Lommel
De hangmatten kan je op verschillende locaties uitlenen, maar voor wie de Sahara in trekt is de balie van sportcentrum De Soeverein het handigst. Dat ligt naast de parking bij de Sahara.
Wanneer? Elke dag van 15 maart tot 15 oktober.
Prijs? Gratis!
Meer info? Toerismelommel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.