Knabbelvisjes: lachen, gieren, brullen!

Fish foot therapySinds de media kopten dat Garra Rufa-visjes huidinfecties kunnen verspreiden, hebben al flink wat Belgische fish foot spa’s de deuren gesloten. Toch hebben Kelly, Sheila en ik er nog eentje gevonden in Brugge, waar we onze meest hilarische ‘ladies only’-dag ooit beleefd hebben.

Zoef! Sheila heeft haar voeten nog niet volledig in het water zitten of de visjes racen er al allemaal tegelijk naartoe. Ze gilt het uit, en ook Kelly en ik schrikken van de kleine zwemmertjes hun enthousiasme. Daardoor moet ik even mijn verstand op nul zetten voordat ik langzaam mijn voeten in het bassin laat zakken. Ik vraag me af of die visjes niet plots de andere kant uit zullen zwemmen als ze mijn voeten zien, maar daar hoef ik me duidelijk geen zorgen om te maken. Het lijkt wel alsof ze vandaag nog geen eten gehad hebben.

22228467_1642248529132263_9052594396873811990_n-900

Kleine zachte raspjes
Als ze zich op mijn voeten storten, krijs ik alsof ik aangevallen word, net als Kelly die er ondertussen bij komen zitten is. Ik ben er vrij zeker van dat toevallige voorbijgangers ons tot buiten horen gillen en gieren. En dan beginnen ze aan de dode huidschilfers tussen mijn tenen en onder mijn voetzolen… Ik krijg de slappe lach en maak opeens rare kronkels – mijn smartphone glijdt bijna uit mijn handen. Wat een relaxte namiddag had moeten worden, is een stevige workout voor mijn lachspieren. De kieteldood is er niets tegen.

Het voelt aanvankelijk onwennig als de knabbelvisjes massaal langs en onder mijn voeten glibberen. Het lijken wel kleine zachte raspjes die over mijn voeten gaan; alleen waar de eelt zit voel ik niets. Na een tiental minuten zitten Sheila en Kelly relaxt van hun theetjes te nippen terwijl ik nog steeds aan het giechelen ben. Het is duidelijk: ik kan het minst goed tegen kietelen (en waarschijnlijk ga ik er nog spijt van krijgen dat ik dit in het artikel zet). Maar even later merk ook ik het geknabbel van de visjes nog amper. De tintelingen, die voel ik uren later wel nog steeds in mijn voeten. Het lijkt wel alsof ik op wolkjes loop met mijn zijdezachte voetjes. Heerlijk!

20171007_150135-900

Waar? City Spa Ann Vandamme, Brugge
Wanneer? Op afspraak van dinsdag t.e.m zaterdag, telkens van 9 tot 18 uur
Prijs? 70 euro voor 3 personen (fish spa + massage)
Meer info? annvandamme.be

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.