Koffiekransje met macchiato in een ijshoorntje

Coffee cones testen bij Texas Coffee in AntwerpenEnkele weken geleden zwaaiden voor het eerst de deuren open van Texas Coffee, een Antwerps koffiehuisje dat zich specialiseert in koffies voor waaghalzen. Echt iets voor mij… en blijkbaar ook voor Sheila en Kelly. Een onvergetelijk koffiemoment gegarandeerd!

De (wannabe) miljonairs onder ons kennen Texas Coffee allicht al van de Black Ivory Coffee, ’s werelds duurste koffie. Daarvoor betaal je maar liefst 60 euro per tas. Belangrijk weetje voor wie overweegt om een tasje Black Ivory Coffee drinken op zijn bucketlist te zetten: deze koffiebonen zijn eigenlijk uitwerpselen van Thaise olifanten. Als je low(er) budget uitwerpselkoffie wil proberen dan kies je beter voor een Kopi Luwak, want dat kost je ‘maar’ 20 euro per tas. Die koffiebonen worden eerst verteerd door een loewak, een katachtige die we niet toevallig ook kennen als de ‘koffierat’.

Biohazard Sheila
Sheila waagt zich vandaag aan de ‘Biohazard coffee’, de strafste koffie ter wereld. Ter verduidelijking: in een normaal tasje koffie zit tussen 80 en 150 miligram caffeïne, maar bij ‘Biohazard coffee’ is dat 928 miligram caffeïne per tas. Vandaar allicht dat Sheila maar een halfvol tasje koffie geserveerd krijgt. Ze zit naast mij te grijnzen met een brede glimlach. Ik heb daarentegen met de koffiedampen alleen al voldoende caffeïne opgesnoven voor één dag.

Sheila neemt haar eerste slok Biohazard coffee en Kelly en ik kijken toe in spanning. Ik verwacht dat ze zich gaat verslikken of dat ze haar gezicht vertrekt, maar nee hoor… ze drinkt Biohazard coffee alsof het Douwe Egberts is. “Bwa, ik ben al wat gewend”, zegt ze. Ik ben onder de indruk.

Coffee cones van Texas Coffee in AntwerpenPerfecte match
Kelly en ik houden het op de befaamde ‘coffee cones’. Hopelijk lukt het ons om zonder morsen koffie te drinken uit een ijshoorntje. Onze eerste beproeving is kiezen uit alle mogelijke koffievarianten en chocoladesmaken. Uiteindelijk ga ik voor een macchiato in een hoorntje met gitzwarte chocolade. Hmmm!

Aanvankelijk vrees ik dat de gloeiendhete koffie elk moment over mijn billen kan stromen, dus de glimlach waarmee ik op onze coffee cone selfie sta is toch enigzins geforceerd. Maar gelukkig blijkt dat het hoorntje voorzien is van een dikke laag chocolade die de koffie tegenhoudt. Ik zet er mijn tanden in en proef hoe de chocolade met de koffie versmolten is. Dat bittere van die zwarte chocolade en het bittere van die macchiato vormen de perfecte match. De koekjessmaak van het hoorntje maakt het af. In deze versie van dat klassieke ijshoorntje wordt het beste overigens tot laatst bewaard: de punt zit vol met heerlijke gesmolten chocolade.

Waar? Texas Coffee, Antwerpen
Wanneer? Op weekdagen van 6.30 tot 18 uur en tijdens weekends van 9 tot 18 uur.
Meer info? texas-coffee.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.