‘Een portie bitterballen met meelwormen, alstublieft’

20170528_155634 copyInsecten eten klinkt degoutant, maar toch worden deze proteïnenrijke beestjes stilaan hét ingrediënt van de toekomst. Ik wil weleens weten hoe dat nu eigenlijk smaakt, en dus zette ik vandaag tijdens het Gentse foodfestival Barrio Cantina mijn tanden in de garnaalkroket 2.0: bitterbal met meelwormen. Hmmm!

Het zijn mijn besties Jorryd en Annelies die me introduceren op Gent Smaakt. Hier kan je een heel weekend lang kleine porties proeven van de bekende restaurants uit Gent en omstreken. Aansluitend kan je bij Barrio Cantina langs tientallen foodtrucks passeren die je laten proeven van streetfood uit alle hoeken van de wereld.

20170528_155241 copyFoodtruck voor avonturiers
De opvallendste foodtruck op dit smaakfestival is ongetwijfeld die van Karibu. De exotische dierenvelletjes en de krokodil met opengesperde mond doen al meteen vermoeden dat dit een foodtruck voor avonturiers is – en hoe! De suggesties van de dag: kameelburger, broodje krokodil en uiteraard bitterballen met meelwormen.

Van die laatste zou je op het eerste zicht niet zeggen dat er wormen in zitten. Ze zijn gloeiend heet, zoals het hoort, en dus moet ik er nog even afblijven. Ik denk niet dat ik al ooit zo naar een portie bitterballen heb zitten staren. Ga ik dit echt doen, meelwormen eten? Ik die geen pier durft aan te raken? Ga ik die dan wel door mijn keel laten glijden? Mijn maag draait zich om, maar ik zet mijn verstand op nul en neem een flinke beet.

20170528_155351 copyMentale klik maken
Gelukkig zijn het heel pikante bitterballen en proef ik niets van de wormen die erin zitten. Ik zou dus niet gemerkt hebben dat er meelwormen in mijn bitterbal zaten, ware het niet dat er eentje in mijn keel blijft steken. Als ik hoest voel ik hem trillen… brrr! Maar goed dat ik hem snel kan doorspoelen met wat kokoswater uit de kokosnoot naast me. Nog anderhalve bitterbal te gaan…

Uiteindelijk eet ik ze allemaal op, flink als ik ben. Eens ik de mentale klik gemaakt heb, worden de wormballen al wat smakelijker. Qua textuur voelt het exact hetzelfde als de garnaalkroket die ik daarnet nog vlotjes naar binnen heb gewerkt.

Had je erbij willen zijn om mijn reactie te zien? Wel, wees Jorryd dan maar dankbaar, want hij heeft het gefilmd:

Waar? Karibu foodtruck
Wanneer? Tijdens evenementen (hier vind je concrete data)
Prijs? 2.5 euro voor 3 stuks
Meer info? kaributruck.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.