Zo ziet Hard Rock Cafe Antwerpen eruit

HRC_Antwerp_4__WebEen etentje in het Hard Rock Cafe lijkt misschien niet zo ongewoon, maar voor onze vriendengroep is het dat wel. Van zodra we hoorden wanneer het nieuwe Hard Rock Cafe in Antwerpen open zou gaan, wisten we dat we hier wel eens met z’n allen naartoe wilden. Maar willen we er na dit bezoek nog wel terug komen?

We zijn allemaal Hard Rock-fans, Woody, Wouter, Stijn, Julie, Joeri & Kelly, Jessy & Jonas en hun baby Ivy en Sheila & Peter en hun hartendief Arvid, en dus zijn we gemotiveerd. Maar zo eenvoudig afspreken is het niet. Bijna alle Vlaamse provincies, werk- en slaapregimes (a.k.a. de middagdutjes van de kleinsten) zijn in onze vriendengroep vertegenwoordigd. dus het was nogal een gepuzzel om het ideale moment te vinden… maar de perfecte gelegenheid hadden we al snel: Sheila’s verjaardag!

Hard Rock Cafe Antwerpen
V.l.n.r.: Ivy, Jonas, Julie, ik, Woody, Joeri, Kelly, Sheila, Arvid, Peter (mr invisible ;-)), Wouter, Stijn en Jessy die voor het eerst met haar ongeboren kindje op de foto staat.

Ervaringsdeskundigen
Als ik zeg dat we Hard Rock-fans zijn dan klopt dat trouwens op alle mogelijke manieren: we zijn allemaal metalheads (zelfs de tweejarige Arvid wordt al dolenthousiast als hij gitaren ziet) en telkens we samen op reis gaan, staat er steevast een avondje Hard Rock Cafe op de agenda. Ik denk dat we met z’n allen genoeg Hard Rock-shirts liggen hebben om een kleine Rock Shop zoals die van Antwerpen te vullen. Kortom: we zijn ervaringsdeskundigen als het op HRC’s aankomt.

Hard Rock Cafe AntwerpEn dus onderwerpen we het nieuwe Hard Rock Cafe in Antwerpen aan een kritische inspectie van top tot teen. Fans zijnde is het niet zo gemakkelijk om toe te geven, maar dit viel toch wat tegen. Waar we op zijn minst lyrics van Metallica, de schoenveters van Bono en misschien een gitaar van Halestorm verwacht hadden, krijgen we in realiteit opvallend veel kledingstukken van popsterretjes te zien: de pumps van Britney Spears, een outfit van Lady Gaga, een lederen broek van Christina Aguilera en zelfs een kleedje van Miley Cyrus… mijn nog niet gevulde maag draait ervan om.

20170507_170229.jpgDiamanten luchter
Wat inrichting betreft scoort HRC Antwerpen wel goed, zeker met de vensters die gemaakt zijn van drumstokjes en met die typische Hard Rock-slogans zoals ‘Take time to be kind’ op de muren. Het topstuk van het nieuwe Hard Rock Cafe is een gigantische diamantvormige luchter die van het bovenste verdiep tot bijna aan de bar reikt. Net onder die diamant en dus in het midden van het HRC staat een collectie prachtig gekleurde flessen met sterkedrank. Toeval? Ik denk het niet. Op het eerste verdiep kan je door die diamant naar de bar beneden kijken. Langs de railing staat het opschrift ‘Shine bright like a diamond’, een lyric van Rihanna. Dat ontbrak er nog aan. Tegelijk is die luchter wel echt indrukwekkend, zelfs voor wie zijn kat nog liever hoort zingen dan Rihanna.

Hard Rock Cafe AntwerpExperts zijnde weten we ook wel dat er de afgelopen jaren ook in andere landen steeds meer popmemorabilia in de collectie geslopen zijn. Jammer, maar het is nu eenmaal een strategische keuze. “Zolang ze maar rockhits spelen, dat is het belangrijkste”, aldus Woody. Al krijgt hij spijt van die uitspraak als hij tijdens het eten opeens Lady Gaga hoort kwelen: “Lap eh, wachten ze speciaal tot ik aan het eten ben om dat soort muziek op te zetten… Nu kan ik niet meer opstaan en vertrekken.”

13Cobble-HardRockTegelijk moet wel gezegd worden dat de sfeer, het vriendelijke personeel en vooral het eten nog steeds de moeite zijn. Dat is het geweldige aan Hard Rock Cafes: wat je ook bestelt, het is altijd om duimen en vingers bij af te likken. En je hoopt meestal tevergeefs dat je na het hoofdmenu nog plaats gaat hebben voor een dessert (apple cobbler, hmmm!). Vandaag hebben Julie en ik ook een nieuwe favoriet ontdekt op de cocktailkaart: Pomegranate Mule, een stevige cocktail die lekker zoet smaakt. Uiteindelijk eten en drinken we een rekening van meer dan 400 euro bij elkaar, dat spreekt boekdelen over hoe lekker en gezellig het was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.